Oriveden maltilliset talebanit


Plan B? by reetta
September 27, 2013, 10:54 am
Filed under: Uncategorized

Ja kätilönä Mombasassa paikan heti sain.

Heräsin eilen tuo lause päässäni. Olin tehnyt unessa runoa, jossa haettiin töitä. (Edellinen säe päättyi tietenkin “hain”; muuta en enää muista.) Täytyy muistaa pitää unipäiväkirjaa Tuupovaarassa. Unet tuppaa olemaan poikkeuksellisen kiinnostavia ja ne muistaa hyvin niinä kausina, kun kirjoittaa enemmän.

Iltaan mennessä työttömyyskelat ehti siirtyä alitajunnasta tajunnan, puheen ja itkun tasolle, ja vajosin pitkästä aikaa “mitä helvettiä, mun ainoa suunnitelma on tehdä joka päivä ruokaa” -alhoon. Että nyt äkkiä joku Oikea Ammatti ja yhteiskunnallinen oikeutus olla olemassa. No, juuri nyt ei ole sen aika. Nyt, ihan kohta, on lokakuu, ja sen käytän vain ja ainoastaan kirjoittamiseen.

Kätilöksi ehtii myöhemminkin.

– – –

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun uneksin sanoituksista. Jaettakoon tässä yhteydessä vielä oma suosikkini, muutaman vuoden takainen uneni suomi-iskelmästä, jonka kertosäe meni näin:

Il-mes-tys, se oli hitonmoinen il-mes-tys
harva talonpoika munkkuraan
herää yhtenään.

Laulu siis kertoi onnekkaasta talonpojasta, jolla oli ilo tapaamansa naisen (ilmestyksen) ansiosta herätä joka aamu munkkuraan. Munkkura taas oli unen todellisuudessa jo vakiintunut termi sille, kun makaa sängyssä lusikka-asennossa ja tuntee naisen rinnat (munkit) selkäänsä vasten.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: