Oriveden maltilliset talebanit


Kolme merkittävintä turvallisuushaastetta ovat taleban, taleban ja taleban by reetta
January 29, 2010, 4:21 pm
Filed under: Uncategorized | Tags: ,

Suunnitelmat, joiden mukaan talebantaistelijat laskisivat aseensa, kun heille tarjotaan töitä hallituksen turvallisuusjoukoissa, maataloudessa tai järjestämällä asunto, ovat kieltämättä yleviä, ja jotkut saattavat niihin tarttua.
(Leo Pugin Helsingin Sanomissa 29.1.2010)

Lähestytään opistollelähtemispäätöksen kaksivuotispäivää, tai ainakin kuvittelisin, että kyseessä on ollut samankaltainen esikeväinen iltapäivä, kun valoa on enemmän, kun ei enää välitä kohdentaa komparatiiveja, kun ymmärtää olevansa kielikonsultti joka ei välitä kohdentaa komparatiiveja. Päivät hallituksen turvallisuusjoukoissa ovat lyhentyneet mutta raskautuneet, muistiinpanot siirtyneet marginaaleihin. Irralliset paperinpalaset syrjäyttävät suuren valkoisen kansion. Hetken kiireisenä harhailtuaan huomio palaa Pandoran lippaalle: miksi yhteenkään luentosaliin ei ole rakennettu ikkunoita?

On se vaan perkeleen hankalaa pitää itsensä auki. Kaadetun cd-telineen ja kitaravahvistimen ja pöydän ja lattian päällä on paljon silkkaa ihanaa tärkeyttään tutisevia kirjoja, jotka eivät kuitenkaan osaa liimata itseään käsiini. (Tämä tässä on sitä aikaa, kun vain haaveilen kirjahyllystä.) Ikkunan läpi tapahtuvassa toiminnassa maailma on tuijottamisen subjekti. Siinä, minkä seurauksena mikään voisi muuttua, olen agentti ja kaikki muu odottaa. Agentti joka puhdistaa korvia vanupuikolla. Agentti joka heittelee sänkyyn jääneitä villasukkia lattialle. Agentti jonka matkalaukku on tv-taso. Joka pyyhkii säännöllisesti pölyjä tv-tasomatkalaukkunsa päältä, voi herrajumala. Rinkasta kai saisi kelpo pussukan 30 asteessa pestävälle valkopyykille?

Hankkeen houkuttelevuutta vähentää kuitenkin se, ettei Talebanilla ole pulaa rahasta. Siitä pitää huolen huumekauppa ja arabimaiden varakkaiden tuki.
(Leo Pugin)

Leo tietää. Kuulkaa siis, rakkaat arabimaiden varakkaat, ei täällä nukuta. Täällä laskeskellaan huumekaupan tuottoa. Pian, ehkä jo kohta, mennään Akateemiseen ja ostetaan kytkentäkaaviopaperia.

Oleminen lentämisessä sisältää reseptinsä.
(Kunniataleban Jouni Tossavainen läpyskässä Poetiikkaa II kirjoituksessaan Kohtaus, jossa tarkastellaan lähemmin apinaa. Tämä lämmittää mieltäni aivan erityisellä tavalla.)

Advertisements

2 Comments so far
Leave a comment

– pelottavia päiviä, kun valo antaa myöten.
– mä oon aika auki, mut mitä mä sillä teen että on vähällä mennä saranoilta?

tuutko mun kaa elävän kirjallisuuden festivaalille 13.2?

Comment by raakk

tuun. olin menossa sinne jo muutenkin mutta olet, armaani, kakku kirsikan alle.

Comment by reetta
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: