Oriveden maltilliset talebanit


TILANNEKATSAUS by raisa
September 10, 2009, 11:51 pm
Filed under: Uncategorized | Tags:

 

a, lähdössä maailmalle. mikään kaunista päiviä niin kuin koittava poistuminen.

 

b, Salinger, Jerome David.

proseminaariaihe. vihdoinkin siinä tilanteessa, että se mitä haluaa kuollakseen lukea, on samaa kuin mitä opintotukea saadakseen pitääkin lukea.

myös kääntämäni kirjailija. Seymour – An Introduction on suomentamaton mestariteos ja itse olen kokematon ketale.  ja onnellinen! nyt pystyy huonosti runoihin, on liian laaja horisontti ja jokaista kirjasinta kohden kolmetoista kysymystä. kääntäminen on käytönnöllisempää ongelmanratkiriemullaratkomista, jotenkin erittäin oikein. S:n kieli on ympäriinsä  loiskivaa, sanasto hurjan laaja ja virkkeet ihan vietävän mutkikkaita. suomi on kumma kieli, ‘poikamies’ kovin kömpelö ja maalainen. kääntäminen on kuin huuhtoisi kultaa,  ehkä. en ole huuhtonut kultaa.

 

c, matkalukemisena Salinger-tutkimuksen lisäksi Rilken Duinon elegiat. Rilkeä on ilmassa. ehkä kun meidän kaikkien nimet alkaa ärrällä?

Advertisements

3 Comments so far
Leave a comment

Raisa Elina.
Reetta Emilia.
Rainer Maria.

Kuin kulkisi kivillä joen yli.

Voi lähteminen, oon sulle hivenen kateellinen lähtemisestä, tosin onneksi vain hivenen just nyt. Todennäköisesti samaan aikaan kun kirjoitit tänne, puhuin puhelimessa ja tajusin, että mun huoneessa on asunut jo aika kauan kolmesataakiloinen elefantti. Graduaihe meinaan on hakusessa, ja kenestäköhän suomen puhekielen taiturista oon ollut pähkinöinä viimeisen vuoden aina kun on tilaisuus, kysyn kenestäköhän? Vinkki: ei ala ärrällä, mut liki tulee.

Comment by reetta

yy nyt pitäisi olla olematta malttamaton ja tivaava, mut häh? miksei tää ole mulle vesiselvää, häpeän. pirkkoko? ihan aakkosellisin perustein.

Comment by raaa

Pikepä Pike :)

Comment by reetta
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: